Gjenbruksuka er i gang!

Elin Kvamme og Brit- Elin Paulsen v/ Saltdal Utvikling , Bertil Aas v/Sparebank1 Nord-Norge, Elisabeth Aure Jansen v/Rognan Revisjon, Anita Skog v/LUP, og Nina Morvik v/Re Innovasjon Foto: Saltdal Utvikling

Gjenbruksuka er i gang! I hele 10 dager blir det bærekraft på menyen fra tidlig om morgen til sent på kveld, rundt omkring i Salten.

Vi startet det hele med frokost seminaret -Grønn omstilling i Saltdal, og et studiobesøk hos Radio 3.


Frokostseminar om grønn omstilling

40 personer møttes til et bærekraftig frokostmøte i Saltdal fredag morgen, da første arrangement gikk av stabelen i Gjenbruksuka 2023.

-Vi er fornøyd med oppmøtet. Det viser seg å være stor interesse for temaet grønn omstilling, sier Brit-Elin Paulsen i Saltdal Utvikling.

- Vi ser at næringslivet framover vil møte nye rapporteringskrav, nye anbudsbetingelser, og ikke minst nye forventninger fra kunder og samfunnet ellers. Så hvordan forholde seg til dette, og hvordan kan både små og store aktører legge til rette for at egen bedrift i størst mulig grad forbereder seg og gjennomfører disse kravene og forventningene? avslutter Paulsen.

På agendaen var temaene:

  • The green deal krever mer enn business as usual + Om:Nord v/ Anita Skog, LUP

  • Bærekraft – krav til rapportering og ekstern bekreftelse v/ Elisabeth Aure Jansen, Rognan Revisjon

  • Bærekraftig finansiering og grønn omstilling v/ Bertil Sandvik Aas, Sparebank 1 Nord-Norge

  • Miljøfyrtårn – grønn sertifisering v/ Nina Morvik, RE Innovasjon

  • Med strategisk fokus på klima, miljø og bærekraft v/Truls Paulsen, Dragefossen

Innlegg av Anita Skog v/LUP under seminaret - Grønn omstilling. Foto: Saltdal Utvikling

Studiobesøk hos Radio 3

I anledning åpningsdagen ble prosjektleder Carina Rist i Iris Salten og Ingrid Agathe Bay-Larsen i Bodø Kommune invitert av Silje Langholm i Radio 3 til en prat om Gjenbruksuka, bakgrunnen for den og hva som står på programmet.

Les mer og hør opptaket her: Gjenbruk - I vinden som aldri før - Radio 3 Bodø (radio3bodo.no)

Nesten 100 arrangementer å velge i

Under Gjenbruksuka, som løper frem til 24. september, skal det arrangeres i underkant av 100 små og store arrangementer. Alle med bærekraft og sirkulærøkonomi på agendaen.

-I utvalget er det alt fra nettverkssamlinger, kurs, bruktmarkeder, byttedager, dialogmøter, markedsdager, mat- og dyrkefestivaler, lanseringer m.m. Vi anbefaler alle å ta en titt i kalenderen. Her kan du se om du finner noen aktiviteter eller webinarer du kan ha interesse av å være med på. Her skal det være noe for enhver smak, sier prosjektleder Carina Rist i Iris Salten.

Kalenderen finner du her: Dette skjer i Gjenbruksuka 2023 — Gjenbruksuka


Forrige
Forrige

Gjenbruksuka 2024

Neste
Neste

Hjelper bedrifter og kommuner med konkrete bærekraftstiltak